Cunit

El paisatge de Cunit s’expressa en els seus contrastos naturals: dos espais privilegiats de platja i de muntanya que són una invitació permanent al descans, al gaudir del sol i d’unes aigües tranquil·les i temperades o a les passejades a peu o en bicicleta.

De gran qualitat, tant pel que fa al seu estat i preservació com pels serveis que ofereix als visitants, la platja del municipi és guardonada cada any amb el distintiu Bandera Blava.

A part de la plana costanera, Cunit ens convida  a conèixer els seus boscos, ubicats en els darrers contraforts de la Serralada Litoral. Molts indrets de la muntanya cunitenca esdevenen una gran balconada sobre el mar i ens ofereixen panoràmiques ben atractives.

Patrimoni

Jaciments prehistòrics, edificis medievals... Cunit és un poble ple d'història.

 • Jaciment del Fondo d'en Roig

  Jaciment del Fondo d'en Roig

 • Esglèsia de Sant Cristòfor

  Esglèsia de Sant Cristòfor

 • Masies

  Masies

 • Jaciment del Fondo d'en Roig

  Jaciment del Fondo d'en Roig

  Durant el període de desenvolupament de la cultura ibèrica, Cunit va estar habitada per la tribu dels cossetans.
 • Esglèsia de Sant Cristòfor

  Esglèsia de Sant Cristòfor

  L’Església parroquial de Cunit es creu que es va aixecar en el transcurs de la segona meitat del segle XII. Ja reconquistada i repoblada la terra catalana fins l´Ebre i construït el castell veí de Cubelles, i possiblement el de Cunit, els veïns van edificar aquest temple a la plana costanera, lliure ja del pas de les incursions africanes. Un temple en el qual la població camperola i el senyor feudal i la seva família, en possessió de la pau i la llibertat necessària, poguessin practicar i complir amb els deures religiosos.
 • Masies

  Masies

  Cunit compta amb moltes masies, construides entre finals dels S. XIX i començaments del XX.